Сочно и крцкаво месо…
Состојки:
- 4 парчиња пилешко филе
- 120 гр презла
- 1 шолја сос за скара BBQ
Начин на подготовка:
- Загрејте ја ререната на 200 степени, пилешкото исечкајте на шницли со дебелина од еден прст, потопете во сос за скара, па во презла. Наредете шницли во плех обложен со хартија за печење и печете околу 15 минути.
- Извадете го месото од реерна и премачкајте го со остатокот од сосот за скара – од двете страни секое парче и вратете во рерна на уште 10 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи