Блог

Сочно и крцкаво карамелизирано пилешко од рерна – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Сочно и крцкаво месо…

Состојки:

  • 4 парчиња пилешко филе
  • 120 гр презла
  • 1 шолја сос за скара BBQ

Начин на подготовка:

  1. Загрејте ја ререната на 200 степени, пилешкото исечкајте на шницли со дебелина од еден прст, потопете во сос за скара, па во презла. Наредете шницли во плех обложен со хартија за печење и печете околу 15 минути.
  2. Извадете го месото од реерна и премачкајте го со остатокот од сосот за скара – од двете страни секое парче и вратете во рерна на уште 10 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -